שאלה: אבי עבר זה עתה ניתוח אורטופדי והוא מאושפז בבית החולים. הוא חבר בקופת חולים כללית ויש לו ביטוח מושלם. האם הוא זכאי להחזר בגין השגחת אחות פרטית?
תשובה: כן, בהחלט. מבוטחי קופת חולים הכללית ולמעשה חברי כל קופות החולים זכאים להחזר מקופות החולים שלהם על הוצאות שהוצאו בקשר להשגחת אחות פרטית. הזכאות להחזר מתגבשת עם מילוי שלושה תנאים: א. שלחולה יהיה ביטוח משלים בקופה. ב. שהוא עבר ניתוח. ג. שהוא מאושפז בבית החולים (ההחזר ניתן רק בתקופת האשפוז בבית החולים לאחר ניתוח). במקרה שלך אביך, כמבוטח בביטוח המושלם של קופת החולים הכללית, יהיה זכאי להחזר בגובה של 85% מההוצאה שהוציא בקשר עם השגחת אחות פרטית מוסמכת, עד לתקרה של 387 ₪ לכל יום ועד ל- 10 ימי אשפוז.
שאלה: אימי, המתגוררת לבדה, היא חולת אלצהיימר וזקוקה לטיפול סיעודי ולהשגחה בביתה. היא מתקשה בפעולות פשוטות ביותר ושוכחת לקחת את התרופות הקבועות שלה. האם יש לכם דרך לסייע לה?
תשובה: בהחלט. אימך זקוקה למטפלת סיעודית מוסמכת שעברה הכשרה בטיפול בחולי אלצהיימר, פרקינסון, דימנסיה מכל סיבה שהיא וכן לכל חולה המרותק למיטתו ואינו מסוגל לבצע פעולות יומיומיות אלמנטריות. לנו יש צוות מעולה של מטפלות סיעודיות מוסמכות בעלות ניסיון רב ומצוידות בהמלצות. אנו נותנים ייעוץ והכוונה, ומשבצים את המטפלת המתאימה לחולה. ניתן להזמין מטפלת סיעודית לכל מטרה למספר השעות הרצויות ואף ל- 24 שעות.
שאלה: כיצד אדע איזו מטפלת או אחות תעניק את הטיפול הטוב ביותר לאבי הקשיש?
תשובה: כאשר באים לבחור במטפלת סיעודית או אחות לצורך טיפול ממושך במטופל קשיש יש לפנות לחברת סיעוד ותיקה ואמינה שלגביה יש המלצות. ואולם אין להסתפק בכך וגם מהחברה עצמה מומלץ לבקש המלצות על המטפלת או האחות הספציפית. גם לאחר בחירת העובדת הסיעודי יש להשגיח ולראות האם נוצרה הכימיה המתאימה בינו לבין החולה. את זאת ניתן לראות לאחר שעות ספורות. במידה שלמרות ההמלצות יש לך עדיין ספק לגבי טיב הטיפול, אתה רשאי לפנות לחברה ולבקש איש סיעוד אחר, שיגיע, כמובן, לאחר שקיבלת המלצות לגביו.
שאלה: אנחנו זקוקים למטפלת פעם בשבוע בזמן שהעובדת הזרה של אבי נמצאת בחופשה שבועית. מה עלי לעשות?
תשובה: עליך לפנות לחברת סיעוד ותיקה ומנוסה כדי שתתאים מטפלת טובה לאימך. רצוי שתהיה זו מטפלת קבועה. כך נוצרת קביעות והמטופלת מרגישה ביטחון כי בכל מצב יש מי שידאג לה.
שאלה: קרוב משפחה שלי מאושפז בביתו והוא רתוק למיטתו. אנו חוששים שיתפתחו פצעי לחץ. האם יש לכם מטפלת או אחות שיודעות משהו על פצעי לחץ, כיצד להימנע מהם ואם הם מתחילים כיצד לטפל בהם?
תשובה: פצעי לחץ מסוכנים לבריאות למטופל. לכן יש באמת צורך לדאוג כי מי שמשגיח על החולה ידאג לשנות לו תנוחות מידי שעתיים. כמו כן במידה שהחולה עובר למצב ישיבה יש להושיב אותו בזווית שאיננה ישרה, למניעת היווצרותם של פצעי לחץ. לאור בלב יש כוח אדם מיומן ומנוסה גם במצבים של סכנה להיווצרות פצעי לחץ וגם בטיפול בפצעים שכבר נוצרו.